
                      FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 

     (As of September 9, 2021) 

 

➢ If my team’s opponent cannot fulfill a game or match due to COVID-

19, can my team choose not to take the forfeit and play a different 

opponent? 

o No. Your team will receive the win and the power point ranking 

applicable. Please see the last paragraph on page two of the 

communication disseminated to membership on Aug. 2, 2021. 

 

➢ If my team goes three consecutive weeks or more without an 

opponent due to COVID-19 forfeitures, can I contact another school 

to play a scrimmage, game or match? 

o Yes. The principal must submit communication to the LHSAA 

office requesting authorization to waive LHSAA Bylaw 6.9.3. 

o Game clock will be utilized, score will not be kept and LHSOA 

officials will not be assigned. 

 

➢ If my team’s opponent cannot fulfill a game or match due to 

extenuating circumstances from hurricane-related issues, can my 

team find another opponent to fill that void in the schedule? 

o Yes. The school will need to input the change in the LHSAA 

scheduling portal. The win or loss will be reflected on the team’s 

overall record, and applicable power ranking will be recognized. 



➢ In sports that require a minimum number of games or matches 

played to be eligible for postseason, will the applicable LHSAA Bylaw 

requirement be waived? 

o No.  

➢ If a team must forfeit more than two games or matches due to 

COVID-19, will the school be sanctioned for violation of the LHSAA 

Bylaw addressing two or more forfeitures in a sport during the same 

season?  

o No. 

➢ If a team must cancel more than two games or matches due to 

hurricane-related issues, will the school be sanctioned for violation of 

the LHSAA Bylaw addressing regular season and district 

participation? 

o No. 

➢ Will students displaced by hurricanes be eligible to participate in 

athletics at another LHSAA member school?  

o Yes, if the student met the minimum requirements necessary at 

the student’s home-zoned school of attendance prior to the 

hurricane and has successfully enrolled in the new member 

school. The Hurricane Ida displaced student form is on the 

LHSAA website, and it must be completed and submitted to 

the LHSAA immediately for review. 



➢ Will students that became eligible at another LHSAA member 

school due to displacement from Hurricane Ida be allowed to 

return to their original zoned schools and be eligible? 

o Yes. 

 


